SOCIETAT

Pla anti-Covid de Catalunya: mascaretes al carrer, testos i vacunes per als esdeveniments massius

Tests d’antígens, PCR o vacunació integral per assistir a esdeveniments de més de 500 persones

Joves a Barcelona, 2021 © Ajuntament de Barcelona
Joves a Barcelona, 2021 © Ajuntament de Barcelona

La Generalitat de Catalunya vol aturar la 4a onada de coronavirus que porta la variant Delta imposant la màscara al carrer i la prova de proves o vacunes per a esdeveniments importants.

24 hores després de l’anunci de la reincorporació de determinades mesures cautelars davant del Covid-19 i 10 dies després de la revelació d’un ressorgiment del Covid-19 en determinats joves, a través de la variant Delta (L452R), la Generalitat de Catalunya presenta el seu dispositiu. Aquest dimarts 6 de juliol, la portaveu de l'executiu am seu a barcelona, Patrícia Plaja, ha detallat les mesures vigents, immediatament o en els propers dies. A partir d’aquest divendres, 9 de juliol, els llocs recreatius nocturns, inclosos els bars i les discoteques, romandran tancats durant un període de 15 dies, però es poden utilitzar zones exteriors.


Entre les altres precaucions, a partir d’ara, es recomana portar mascareta al carrer i l’accés a esdeveniments populars, esportius i culturals en què participin més de 500 persones està condicionat per la prova de l’antigen, la prova de PCR realitzada des de fa menys de 12 hores o la vacunació completa. "No hi ha alternativa si volem tornar a controlar el virus", ha declarat Patrícia Plaja.

Aquest pla contra la cinquena onada de coronavirus a la Catalunya del Sud es justifica mitjançant una estimació del laboratori Biocom-SC de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), segons la qual 1 de cada 40 joves es infectarà els propers dies.

Laura Pardineille