SOCIETAT

8 mesos de presó per haver demanat sexe oral a una vigilant de la presó de Perpinyà

L’1 de juliol, el tribunal va jutjar un cas d’amenaces sexuals del 2019

Palau de justícia de Perpinyà © La Clau
Palau de justícia de Perpinyà © La Clau

Un individu va demanar a una vigilant de la presó de Perpinyà que li practiqués sexe oral perquè “això no li passava des de feia temps”.

El sindicat UFAP UNSA Justice, la majoria del centre penitenciari de Perpinyà, observa regularment situacions divertides i preocupants dins l’establiment. El llançament de claus USB, telèfons mòbils, carregadors, cànnabis i carn, a les altes parets del districte de Mailloles, figura a la multicolor llista d’objectes, substàncies i altres aliments transportats per familiars de detinguts.


A la llista de comportaments s’observen atacs recurrents, en particular amb la navalla i la forquilla. Entre les agressions verbals, observem una amenaça de decapitació dirigida al personal el passat octubre. Fa poc, dijous 1 de juliol, el jutjat de Perpinyà va dictaminar un cas de menyspreu contra un supervisor. El 10 de gener de 2019, un intern que es tocava els genitals pels pantalons va demanar a la víctima "que la xuclés, perquè feia temps que no li passava", explica Pierre Grousset, funcionari sindical. Aquestes paraules crues van guanyar una pena de vuit mesos de presó i 800 euros de danys per al pres.

Isabelle Fajal