SOCIETAT, POLÍTICA

1.500 persones al carrer contra el congrés de l’RN a Perpinyà

Una mobilització mitjana contra l’extrema dreta

Manifestació anti-RN a Perpinyà, 3 de juliol de 2021 © AB
Manifestació anti-RN a Perpinyà, 3 de juliol de 2021 © AB

La manifestació dels opositors al Reagrupament nacional, aquest dissabte a Perpinyà, ha atret 1.500 persones, inclosos molts representants sindicals del gran Llenguadoc.

Unes hores després de la recepció de Marine le Pen a l’ajuntament de Perpinyà per part del seu excompany, Louis Aliot, la manifestació d’opositors al Congrés del Reagrupament nacional (RN), organitzada aquest dissabte 3 de juliol des de la plaça de Catalogne va reunir 1500 persones. Procedents de la regió catalana i d’Occitània, els mobilitzats pertanyien a diversos partits polítics i sindicats d’esquerres, senyalitzats per les banderoles de la CGT, la Confederació nacional del treball (CNT), els sindicats Sud Education, SNES, FSU i Solidaires.


Per la banda CGT, vam observar la presència de delegats de diversos departaments del sud de França, inclosos l’Aude, l’Ariège, l’Hérault, Lot i els Alts Pirineus. També hi eren representats la llista L’Alternativa, present a les municipals de 2020 a Perpinyà, el Partit Comunista Francès, la Union Communiste Libertaire, el Nou Partit Anticapitalista (NPA) i el moviment marxista de l’independentisme català. Philippe Poutou, portaveu de l'NPA i candidats a la presidència de la República el 2012 i el 2017, es trobava entre les personalitats "nacionals" presents a la processó.

Aquesta mobilització s’ha organitzat en protesta contra el 17è Congrés del Rassemblement nacional, organitzat al Palau de congressos. La gran reunió de l’extrema dreta majoritària va ser l’ocasió per a Jordan Bardella, poltre de la presidenta, Marine Le Pen, d’anunciar la “victòria” del candidat a les eleccions presidencials del 2022. “No passa res”. segueix sent un camí "cap a aquest possible èxit, va indicar el número 2 del partit, que va ignorar la derrota del partit en les eleccions departamentals a les regionals. Thierry Mariani, candidat més recent a Provence Alpes Côté d’Azur, Romain Lopez, alcalde de Moissac (Tarn-i-Garonne), i Louis Aliot (batlle de Perpinyà) són alguns dels presents en aquest fòrum de la dreta radical.

Manifestació anti-RN a Perpinyà, 3 de juliol de 2021 © AB

Esteve Valls