CULTURA

Programació de Visa pour l’Image Perpinyà 2021

33a edició, del 28 d’agost al 12 de setembre

New Delhi, Índia, 23 d'abril de 2021 © Danish Siddiqui / Reuters
New Delhi, Índia, 23 d'abril de 2021 © Danish Siddiqui / Reuters

La 33a edició del festival Visa pour Image, a Perpinyà, presenta el seu programa: Armènia, Birmània, Síria, Haití ... i altres països són evocats, generalment en guerra i misèria.

El 33è Festival Internacional de Fotoperiodisme de Perpinyà, previst del 28 d’agost al 12 de setembre, proposa 25 exposicions que es podran veure cada dia, de 10 a 20 h. A més de projectar vetllades que tornaran a Campo Santo per presentar algunes de les produccions fotoperiodístiques més impactants de l'any passat. Aquesta nova edició també és una forma de compromís polític per al director de l’esdeveniment, Jean-François Leroy, segons el qual “en aquesta època plagada de nous obscurantismes, on la indignació s’enfonsa i on tots dos som actors i víctimes de l’ansietat desinformació, aquests informes ens permeten reflexionar i entendre millor el món en què vivim ”.


Entre els temes proposats hi ha "Migrants climàtics a Bangla Desh", una sèrie de fotos d'Abir Abdullah, "Síria: una dècada en guerra ", de l'Agence France Presse," Els armenis, un poble en perill ", d'Antoine Agoudjian i" La revolució de primavera "a Birmània", produïda per un fotògraf anònim en nom del The New York Times. Aquest dipòsit d’imatges basat en el díptic guerra-misèria també rebrà Valérie Baeriswyl, per “Bona vida per a dos: Haití per als millors i per al pitjor ”,“ Fugint de la guerra a Tigray ”, de Nariman El-Mofty i“ The Ameriguns ”, denunciant el sobrearmament intern nord-americà, de Gabriele Galimberti.

El festival internacional de fotoperiodisme Visa pour Image s’organitza per iniciativa de l’associació Visa pour Image. Aquesta estructura reuneix l’Ajuntament de Perpinyà, la regió “Occitanie”, la Cambra de Comerç i Indústria dels Pirineus Orientals, Perpignan Méditerranée Métropole i la Union Pour l’Entreprise 66, amb el suport del Ministeri de Cultura i la Direcció Regional de Assumptes Culturals (DRAC) “Occitanie”.

Consulteu el programa previ complet aquí.

Laura Pardineille