SOCIETAT

Un poble de Cerdanya demana als urbanites anticampanes que segueixin el seu camí

Un missatge irònic llançat per la Federació de raça bruna dels Pirineus

Cartell col·locat a Prullans per avisar els turistes © ACN
Cartell col·locat a Prullans per avisar els turistes © ACN

Els turistes contraris a les campanes d’esglésies i a les esquelles del bestiar són incitats a canviar de lloc, segons un missatge difós al poble de Prullans.

Al municipi de Prullans, a la Baixa Cerdanya, s’ha decidit anunciar la temporada d’estiu amb un primer panell educatiu. Aquest  plafó adverteix els turistes urbans de les característiques del campestre, que els podrien molestar. "Esteu entrant en una zona amb riscos i perills", perquè "aquí tenim campanes que toquen regularment", "ramats que viuen a prop", "alguns fins i tot porten esquenes al coll". El missatge es completa amb una menció adreçada a la fibra del consumidor conscient, que especifica que també hi ha a Prullans "pagesos i artesans que treballen per fer-te el menjar".


Aquesta iniciativa s’està implementant a mesura que els barcelonins i altres habitants de les ciutats baixes es preparen per estiuejar massivament a les muntanyes catalanes. Les advertències conclouen amb "Si no ho suportes, has arribat al lloc equivocat. En cas contrari, aquí trobareu una càlida benvinguda i molta simpatia".

Prullans, a 40 km de Font-romeu, no té intenció de suportar conflictes per l’ús del mateix territori, com s’observa en altres llocs. Aquest primer panell, situat a l’entrada del poble, ha estat col·locat per la Federació raça bruna dels Pirineus, que aplega diversos ramaders bovins.

Esteve Valls