ECONOMIA

Telefonia 6G i hologrames als smartphones al Mobile World Congress de Barcelona

Es redueix a 35.000 l’aforament per als professionals

Mats Granryd, director general de l'empresa GSMA, organitzadora de l'MWC, Barcelona, 27 de juny de 2021 © Reuters
Mats Granryd, director general de l'empresa GSMA, organitzadora de l'MWC, Barcelona, 27 de juny de 2021 © Reuters

Enguany, el Mobile World Congress de Barcelona (MWC21) analitza els nous reptes de la intel·ligència artificial, la telefonia 6G i els hologrames de telèfons intel·ligents... tot criticant els GAFAM.

El Mobile World Congress (MWC) a Barcelona va començar aquest dilluns 28 de juny sota restriccions sanitàries. Després de l’ajornament de la seva edició del 2020 al 2021 i el seu trasllat de finals d’hivern a principis d’estiu, el World Mobile Forum és menys espectacular. Amb un nombre de professionals limitat a 35.000, un espai d’exposicions i conferències més reduït, aquesta àgora tecnològica proclama el lema “Tornar als negocis, tornar a Barcelona, ​​tornar junts”. El recinte firal de Barcelona situat a la Gran Via regula l’entrada accelerant els cabals, per evitar massa mescles.


Parlant de telefonia 6G

El MWC, que s’allarga fins el dijous 1 de juliol, aborda temes tan futuristes per a la majoria dels consumidors com estratègics per als implicats en la indústria. L’accés universal a Internet, la connectivitat entre objectes, els telèfons plegables amb múltiples sensors d’imatge, els hologrames en directe amb 5G són els objectes i els reptes que s’ofereixen. El repte de les bateries més potents i sostenibles, així com la inclusió cada vegada més forta de la intel·ligència artificial a la vida ordinària, es troben entre les tendències, dins d’aquesta edició en particular, en què participen China Mobile, ZTE, Huawei, Orange. . La digitalització de ports, rellotges intel·ligents i polseres també està al programa, així com una evocació de 6G.

Contra l'avanç de les GAFAM

Aquesta reunió mundial de la indústria de les telecomunicacions va ser l'ocasió d'un atac formal contra GAFAM, el mateix dilluns. Els gegants de telefonia europeus van utilitzar l'esdeveniment per captar l'opinió sobre la nova competència exercida pels gegants mundials (Google, Amazon, Facebook, Apple i Microsoft), sospitosos de monopolis. Els interessats (José Maria Alvarez-Pallete, conseller delegat de Telefónica, Stéphane Richard, conseller delegat d’Orange i Tim Höttges, cap de Deutsche Telekom), van alertar Brussel·les de la necessitat d’establir una regulació adequada.
El Mobile World Congress i Barcelona continuaran després del 2024, any en què es finalitza la seva col·laboració actual amb Barcelona, ​​segons afirma la premsa sud-catalana.

Esteve Valls