ESPORT

Els dracs catalans s’allunyen del sulfurat Israel Folau

El defensor australià va tornar al seu país el novembre passat

Israel Folau, amb els colors dels Dracs Catalans, 4 de febrer de 2020 © Dracs Catalans
Israel Folau, amb els colors dels Dracs Catalans, 4 de febrer de 2020 © Dracs Catalans

Els dracs catalans s’acomiaden d’Israel Folau, el jugadir australià que va descatar negativament escrivint missatges anti-gai.

El defensor dels Wallabies, Israel Folau, que s’havia distingit negativament publicant comentaris homòfobs a les xarxes, deixa els Drac catalans. El club ha comunicat aquesta sortida aquest dilluns 28 de juny, però, en realitat, el jugador ja va marxat a Austràlia, el novembre passat, per motius familiars. Folau, que va arribar a Perpinyà al gener, havia vist trencat el seu contracte anterior per la Federació Australiana de Rugby, a causa dels seus missatges. El club de rugby més gran de Catalunya del Nord anuncia que ha “arribat a un acord amb Israel Folau, que queda alliberat del seu contracte amb efectes immediats”.


Vol jugar amb els seus dos germans

"Israel ha mostrar un estat d'ànim irreprotxable la temporada passada i volíem facilitar les negociacions", subratlla Bernard Guasch, president dels Dracs. El jugador "ens ha dit que volia poder jugar al costat dels seus dos germans, no li en volíem impedir". Sota l’efecte d’una pròrroga fins al 2021 amb els Dracs, Folau no formava part de la plantilla del club per a la Superliga 2021, presentada a principis de març. La temporada passada va jugar 15 partits amb els catalans Dragons, que van quedar eliminat a les semifinals de la Superliga.

Grégory Prujà