CULTURA

Maria Lluís, de 90 anys d’edat, ofereix una nova exposició a Perpinyà

L’artista exposa a l’Atelier Hermann, carrer Maréchal Foch

Maria Lluís al taller Hermann, Perpinyà, 24 de juny 2021 © La Clau
Maria Lluís al taller Hermann, Perpinyà, 24 de juny 2021 © La Clau

L’artista Maria Lluís exposa una trentena d’obres a l’Atelier Hermann de Perpinyà. Les seves sanguínies i els seus carboners presenten , entre altres, esquenes nues i retrats.

Els retrats de línia i l'esquena nua de Maria Lluís, característics de l'artista nascuda a Perpinyà el 1931, es poden veure des del dijous 24 de juny a l'Atelier Hermann, carrer Maréchal Foch. L’exposició "Més enllà. Per alt "presenta el virtuós dibuix, en forma de traça de carbó i tinta, d'aquell a través del qual brilla una constant sensació de sofriment i lleugeresa. Amic del calamus, aquesta canya tallada en punts prims o més gruixuts, l'artista produeix un treball incisiu i línia sensible, de vegades crua, sempre apassionant de la veritat.


Els temes sensuals, abordats amb una economia reparadora de mitjans, representen la intimitat de tres dones: Patricia, Véronique i Stéphanie, les seves fidels models durant molts anys. Més enllà dels destins de la vida, aquesta exposició és també un diàleg amb el Mediterrani, la natura i la llibertat, temes encara suspesos a l’obra de Maria Lluís.

Maria Lluís, “Par delà. Per alt "
Fins al 6 d’agost de 2021
De dimarts a divendres de 10 a 12h i de 14 a 18h, dissabtes de 14 a 18h.
Taller Hermann
16, carrer Maréchal Foch 66000 Perpinyà
www.atelierhermann.fr

Aspecte de l'exposició  “Par delà. Per alt&quote;, taller Hermann, Perpinyà, 24 de juny de 2021 © La Clau Maria Lluís, càlam i pastel sobre paper, 32x25 cm © Maria Lluís Maria Lluís, càlam i pastel sobre paper, 32x25 cm © Maria LluísAspecte de l'exposició “Par delà. Per alt", taller Hermann, Perpinyà, 24 de juny de 2021 © La Clau

Isabelle Fajal