ESPORT

La pujada del Pallat, tram memorable del Tour de França 2021

Aquest tram de 8,4 km a l’Alt Conflent és una costa de 5,7%

Árni Svanur Daníelsson / Unsplash
Árni Svanur Daníelsson / Unsplash

El Tour de França 2021 tindrà un tram memorable, entre Fontpedrosa i Montlluís, amb una pujada del 5,7%, l’11 de juliol.

El pas del Tour de França 2021 a la regió catalana, el diumenge 11 de juliol durant la 15a etapa, inclou una sortida des de Céret, per arribar a Andorra la Vella. Els corredors marxaran a les 12:30 a una distància de 191,3 km, probablement sota un sol ardent, amb l’esperança de conquerir aquest curs a la plana, després a la muntanya mitjana i alta. Es travessaran els territoris de Calmelles, Prunet i Bellpuig, Bula d’Amunt, Buleternera, Vinçà, Marqueixanes, Prada, Rià, Vilafranca de Conflent, fins el pas per Cerdanya i la conclusió a Andorra la Vella (vegeu la secció geogràfica aquí).


Aquesta ruta d’estil dantesc inclou l’ascensió sense precedents del Pallat, des del cim de Fontpedrosa fins a Montlluís, que portarà els corredors a un cim de 1560 m. Però sobretot competiran en aquesta èpica pujada de 8,4 km, amb un 5,7%. El formidable turó permetrà arribar al primer coll dels quatre del dia. El Coll del Pimorent (4,6%), el Port d’Envalira (6,2%) i el Coll de Beixalís (8,5%) seran els altres trams intensos del dia. L’endemà, la 16a etapa El Pas de la Casa-Saint-Gaudens serà molt més fàcil.

Isabelle Fajal