MEDI AMBIENT

Onada de calor primerenca: 40 ° aquest dilluns i dimarts a Perpinyà

Un episodi sobtat que justifica una vigilància groga canícula

© Weather271
© Weather271

L’augment sobtat de la temperatura suggereix valors superiors als 39 °, sobretot a Bas-Vallespir, Fenouillèdes i Rosselló.

La primavera encara no ha acabat i ja hi ha un període d’onada de calor a la regió catalana, al final d’una setmana de pujades de temperatures graduals. S'espera una calor forta fins al dimecres 16 de juny, especialment a l'interior, especialment a les comarques del Baix-Vallespir i de la Fenolleda, lluny de l'efecte de refrigeració dels vents marins.


Les temperatures màximes arribaran fins als 39 °, mentre que les mínimes es mantindran altes, de l’ordre de 22 i 24 graus, o fins i tot més a Perpinyà, a causa de la concentració d’hàbitat. Aquests mateixos mínims haurien d’arribar als 25 ° aquest mateix dimecres, a la ciutat, cosa que suggereix nits més o menys difícils per al públic en situació de risc. Catalunya del Nord, on s’espera de 37 a 38° a partir d’aquest diumenge, 13 de juny, haurien de ser propers als 40 ° aquest dilluns i dimarts, als sectors més exposats. El territori ja està situat en vigilància de color groc per onades de calor.

Isabelle Fajal