POLÍTICA

Perpinyà. L’Alternativa sospita que Aliot és comunitarista

Hi ha lobbies homo, jueus i armenis en l’objectiu de l’ajuntament?

Casa de la Vila de Perpinyà © Les-pyrenees-orientales.com
Casa de la Vila de Perpinyà © Les-pyrenees-orientales.com

A Perpinyà, el grup d’oposició extramunicipal L’Alternative creu que l’alcalde, Louis Aliot, està cortejant els electorats jueus, gais i armenis.

La llista de l'oposició "L'alternativa", batuda a la primera volta de les eleccions municipals de Perpinyà, espera existir durant els sis anys que conformen el mandat de l'alcalde, Louis Aliot, però fora de l'Ajuntament, per manca de representació electiva. . El seu darrer comunicat de premsa, datat el dilluns 7 de juny, ataca la comunicació de l'executiu de Perpinyà dirigida a la "demonització d'un partit arrelat a les tesis de l'extrema dreta".


L’Alternativa s’atreveix a evocar el tema dels lobbies i el comunisme, argumentant que la majoria municipal desplega una estratègia de normalització “donant compromisos a la comunitat jueva, a les persones LGBT, als armenis”, mitjançant commemoracions i inauguracions. Se sap, a Perpinyà, que el saucissonnage de la població per categories va ser el fet, durant 60 anys, dels municipis dirigits per Paul Alduy, Jean-Paul Alduy i Jean-Marc Pujol, que treballaven al seu torn per captar les clienteles electorals del Peu Negre , després gitano, després nadiu català i finalment musulmà i gai, mitjançant mecanismes preferencials.

Per a l’alternativa, aquest mètode continua, en virtut de la “propaganda”. La recent distribució de roses als comerciants pel Dia de la Mare il·lustra una profunda comunitarització, a la qual el grup d’opositors s’oposa a la "transparència i la consulta".

Laura Pardineille