POLÍTICA

Una nova enqueta atorga la victòria a Delga a les regionals

El candidat socialista es beneficiarà de la divisió de la dreta

Carole Delga amb Jean-Michel Solé i Guy Llobet, batlles de Banyuls de la marenda i Cotlliure, Banyuls de la marenda, 24 de maig de 2021 © Esaïe Dahmane-Aloujes
Carole Delga amb Jean-Michel Solé i Guy Llobet, batlles de Banyuls de la marenda i Cotlliure, Banyuls de la marenda, 24 de maig de 2021 © Esaïe Dahmane-Aloujes

37% o 40%? La puntuació de la socialista Carole Delga a la segona volta de les eleccions regionals a la regió “Occitània" permetrà a la sortint conservar el càrrec.

Tot i estar sociològicament en minoria, la presidenta de la regió “Occitània”, Carole Delga, membre del partit socialista, hauria de tornar a la seva pròpia successió la nit del diumenge 27 de juny, gràcies a la votació de dues rondes. Una enquesta de l’IFOP publicada el dimarts 1 de juny atorga a Jean-Paul Garraud, el principal candidat del Ral·li Nacional (RN), que lidera la primera volta amb el 30% dels vots, mentre que el sortint s’acreditarà amb el 26%.


La llista dels republicans liderada per Aurélien Pradié seria la tercera, amb un 14%, seguida de la de Vincent Terrail-Novès, per la República al març (LREM), amb un 13%. La llista d'Antoine Maurice (Europe Ecologie - les Verts), donada al 10% i la de Myriam Martin (La France Insoumise), s'acosta per proporcionar, amb LREM, el suport de la segona ronda que hauria de permetre a C. Delga guanyar a la segona ronda. Obtindria el 37% o el 40% dels vots en funció de la configuració.

En una enquesta anterior publicada per IFOP el 14 de setembre de 2020, Carole Delga va rebre un 41% en la segona ronda.

David Senyarich