POLÍTICA

Le Pen prefereix Bardella a Aliot per liderar l’RN

La líder d’extrema dreta vol ser lliure per a les eleccions presidencials del 2022

Jordan Bardella © Epjt Tours
Jordan Bardella © Epjt Tours

Louis Aliot, batlle de Perpinyà, no serà president interí del Reagrupament nacional, perquè l'estratègia de Marine Le Pen li prefereix el jove Jordan Bardella.

La nostra informació del 20 de maig que evoca una presidència provisional de l’Assemblea Nacional assegurada per Louis Aliot, alcalde de Perpinyà, es contradiu amb l’avanç dels fets. El partit d'extrema dreta nomenarà al seu actual vicepresident segon, Jordan Bardella, de 25 anys, al congrés de Perpinyà, que investirà Marine Le Pen, com no és d'estranyar, com a candidata a les eleccions presidencials del 2022. El successor momentani serà el responsable de preparar les eleccions legislatives del 2022, que seguiran a les eleccions supremes.


Aquesta estratègia de retirada beneficiarà l’exposició mediàtica de la jove promesa del partit jacobí d’extrema dreta, impecablement Ile-de-France. En una postura de distanciament necessària per a la seva candidatura a una "gran concentració", Marine Le Pen envia un senyal de futur, perquè aquest successor podria, de passada, tallar l'herba sota els peus de la neboda del president, Marion Maréchal, de 31 anys. anys. Més enllà d’això, Marine Le Pen es prepara, per primera vegada des de la fundació del seu partit el 1972, per a la hipòtesi de la victòria, en un context sense precedents de pèrdua de referents identitaris a França.

David Senyarich