SOCIETAT

Agressió amb navalla a la presó de Perpinyà

Un nou incident ocorregut aquest dilluns 1 de juny al barri de menors

Scott Feldstein / Flickr
Scott Feldstein / Flickr

Tres menors, inclòs un amb un full d’afaitar, agredeixen els seus companys presoners a la presó de Perpinyà.

Es denuncia un enèsim episodi de violència a la presó de Perpinyà, sotmès a una massificació crònica. Aquest dimarts 1 de juny a les 16 hores, una baralla entre tres detinguts del barri dels menors amb la resta de residents va implicar diversos intercanvis de cops de puny i cops de peu. Un dels protagonistes va utilitzar una fulla d'afaitar unida a un raspall de dents, amb el risc de "tallar personal", informa el sindicat UFAP UNSA Justice.


Dos guàrdies i un oficial del centre de presó masculina van desarmar l'atacant i van acabar amb la baralla, i després quatre presos van ser traslladats a un centre disciplinari. El sindicat demana la sortida del detingut per ordre i seguretat, el "pas ràpid al comitè disciplinari" d'un altre detingut que ha estat violent, trencant deliberadament els vidres d'un guàrdia.

Pierre Grousset, gerent regional d'UFAP UNSA Justice, considera que "ni el govern ni la nostra administració han resolt el problema dels menors no acompanyats", els detinguts "sovint amb trastorns psicològics i addicció múltiple a les drogues".

Grégory Prujà