ECONOMIA

L’Estat aporta 650.000 euros per a la instal·lació de la cerveseria Cap d’Ona a Ceret

El fons de reciclatge de terrenys és assignat pel Ministeri de Transició Ecològica

Fàbrica Santa Margarida de Ceret, Vallespir, Catalunya del Nord / DR
Fàbrica Santa Margarida de Ceret, Vallespir, Catalunya del Nord / DR

La reconquesta de cotius industrials i agrícoles és en curs a Ceret i Nefiac, que reben subvencions governamentals en el marc del “fons cotius”.

El govern presenta la llista de guanyadors de les convocatòries per al reciclatge de terrenys erms, com a part d’una política de requalificació desenvolupada pel Ministeri de Transició Ecològica. Entre 544 projectes seleccionats a nivell nacional, dos corresponen a la regió catalana: la conversió d’un erm industrial de 20.500 m2, format per l’antiga fàbrica Santa Margarida de Ceret, estrenada el 1924. Aqueix espai és destinat a convertir-se en una “eina estructuradora per a una producció local sostenible”, detalla el ministeri. Es tracta d’una antiga fàbrica de vetes vinculada als papers de fumar Bardou-Job, ubicada a tocar de la finca Aubiry. Promès a rebre la cerveseria Cap d´Ona, que abandonarà Argelers, rebrà una subvenció de 635.932 euros. A Nefiac, es convertirà un espai multiservei en un terreny cotiu grícola de 2.920 m2, gràcies a una subvenció de 741.446 euros.


En total, els projectes seleccionats a França es beneficiaran de prop de 290 milions d’euros, destinats a requalificar 1.200 hectàrees de terreny cotiu. Aquesta recuperació, en el marc de la sostenibiltat dels territoris, ha de permetre controlar l’expansió urbana, promoure la revitalització urbana i deixar de menjar zones naturals, agrícoles i forestals.

Laura Pardineille