POLÍTICA

Jean Vila abandona el càrrec de batlle de Cabestany

Un campió de la acumulació dels mandats al llarg del temps i simultàniament

Jean Vila, batlle de Cabestany © AJuntament de Cabestany
Jean Vila, batlle de Cabestany © AJuntament de Cabestany

Alcalde des del 1977, Jean Vila va deixar el seu càrrec d’alcalde de Cabestany l’1 de juliol. Aquest comunista elegit era depiutén, conseller departamental, conseller general. Encara és assessor de Perpignan Méditerranée Métropole.

El comunista Jean Vila, elegit nou vegades seguides com a alcalde de Cabestany des del 1977, renunciarà al seu càrrec l’1 de juliol, segons la informació del diari L’Indépendant. Aquest veterà de la política nord-catalana havia renunciat anteriorment al seu mandat com a conseller departamental dels Pirineus Orientals. També és assessor de Perpinyà Mediterrani Metròpoli.


L’adició de càrrecs, un principi ordinari

Avesat a l’acumulació dels mandats, amb el pas del temps però també per apilament simultani, l’exdiputat de la primera circumscripció del territori també va ser conseller regional per a la regió del Llenguadoc-Rosselló. El 21 de desembre, que compleix 80 anys, Jean Vila, fill de la Retirada espanyola, serà substituït com a alcaldessa per Edith Pugnet, actual primera diputada comunista de l’ajuntament de Cabestany.

Laura Pardineille