ESPORT

El club de futbol americà Grizzlys Catalans es trasllada a Perpinyà

Una entitat esportiva instal·lada prèviament a Sant Llorenç de la Salanca

Els Grizzlys Catalans © Els Grizzlys Catalans
Els Grizzlys Catalans © Els Grizzlys Catalans

Perpinyà vol tenir un club de futbol americà d’èxit. L’ajuntament dóna la benvinguda als Grizzlys Catalans, de Saint-Laurent de la Salanque, amb l’objectiu d’avançar el seu primer equip.

Després d’haver reactivat un club de bàsquet a Perpinyà el 19 d’abril, l’ajuntament va atreure a la ciutat un prometedor club de futbol americà. El trasllat dels Grizzlys a la capital del Rosselló es detallarà aquest dilluns 31 de maig en una roda de premsa de l’alcalde, Louis Aliot, i del seu subdelegat d’esports, Sébastien Ménard. Al seu costat hi haurà Laurent Aliu i Alexandre Marly, president i vicepresident del club. Aquesta presentació social, prevista al Parc dels esports del Moulin à vent, serà una oportunitat per debatre sobre les estratègies d’aquest equip que juga al campionat d’elit, 1a divisió.


Jugadors seleccionats per la selecció francesa

El club, nascut el 2012 amb el títol de “Les Grizzlys de Sant Llorenç”, va absorbir els “Arcàngels Perpinyà”, altra entitat esportiva del Rosselló, el 2019. Acaba de veure com dos dels seus jugadors, Terence Correia, capità del club i Victor Pedrós, s’incorporaven a l’equip de futbol americà francès tema de diverses seleccions nacionals. La instal·lació a Perpinyà ha d’incloure un canvi de categoria, gràcies a l’estabilització del finançament del club.

Grégory Prujà