CULTURA

L’exposició Retrats amb majestat arriba al museu Rigau de Perpinyà

Amb els artistes que van revolucionar l’art del retrat

Retrat de Philippe d'Orléans, duc de Chartres, futur regent, per Jacint Rigau, 1689 © Museu Jacint Rigau
Retrat de Philippe d'Orléans, duc de Chartres, futur regent, per Jacint Rigau, 1689 © Museu Jacint Rigau

El museu Rigau de Perpinyà exhibeix 95 pintures de François de Troy, Nicolas de Largillierre i Jacint Rigau, tres artistes nascuts al segle XVII, que il·lustren l’Antic Règim.

Després de la seva exposició “Les reines de França”, el museu d’art Hyacinthe Rigaud de Perpinyà prepara “Retrats amb Majestat”, un a nova mostra que es donarà a conèixer al públic el 26 de juny. Aquest esdeveniment convoca François de Troy (1645-1730), Nicolas de Largillierre (1656-1746) i Jacint Rigau (1659-1743), tres artistes que van revolucionar l’art del retrat. 95 obres demostraran que el retrat s'ha convertit, a través d'aquests autors, en una creació d'art total, que combina història, paisatge, natura morta i pintura animal.


Des del magistral Retrat de Lluís XIV dels Perpignanais de Hyacinthe Rigaud, fins al retrat de La Belle Strasbourgeoise de Nicolas de Largillière, es revelarà el retrat de la societat francesa de l’Antic Règim al poder. El recorregut d’aquesta exposició abordarà l’autoretrat, els retrats familiars i els retrats històrics. En l’àmbit educatiu d’aquesta proposta, el Museu Rigau pretén acostar el públic al procés de creació de retrats entrant a l’estudi dels artistes.

El Museu de Rigau a l'època de Versalles.
Del 26 de juny al 7 de novembre de 2021
Museu Hyacinthe Rigaud, 21, carrer Mailly, 66000 Perpinyà
www.museu-rigaud.fr

Laura Pardineille