ECONOMIA, CULTURA

Calonge vol convertir-se en un poble del llibre amb set llibreries

El municipi del sud de la Costa Brava ofereix 10.000 euros a cada líder del projecte

Calonge, Baix Empordà, Catalunya del Sud © EasyBrava
Calonge, Baix Empordà, Catalunya del Sud © EasyBrava

Convertir-se en una ciutat del llibre és l’objectiu de Calonge, a la Costa Brava. Aquesta ciutat ofereix 10.000 euros a tothom que vingui a obrir una llibreria.

Com “Montolieu, village du livre” a Occitània, el municipi català de Calonge, a la Costa Brava, té la intenció d’acollir la vocació per la literatura. Per assolir aquest objectiu, desvinculant-se del turisme de masses, el consistori demana l’obertura de set llibreries, que ofereixen 10.000 euros a cada líder del projecte. Aquesta transformació en “ciutat del llibre” hauria de convertir Calonge en el primer poble d’aquestes característiques a Catalunya. Revitalitzarà el cor de la ciutat en diverses zones, ja que es dirigeix ​​a set locals comercials en guaret.


Aquest projecte, anomenat “Calonge, poble del llibre”, correspon a un cert auge observat a l’altura de la pandèmia Covid-19. Es van obrir 15 llibreries el 2020 a la Catalunya Sud i 4 des de principis d’aquest any, sobretot a Barcelona. La llibreria Finestres, inaugurada a l’abril al barri de l’Eixample de la capital, compta amb 40.000 llibres i simbolitza aquesta reactivació cultural i econòmica, supervisada pel Gremi de Llibreters de Catalunya, un grup d’interès per als llibreters del país.

David Senyarich