SOCIETAT, POLÍTICA

Castex salvarà les llengües regionals, inclòs el català?

El primer ministre missiona dos diputat per esbrinar la decisió del Consell constitucional

El primer ministre, Jean Castex, a Blois, Loir-et-Cher, el 20 de maig de 2021 © Premier ministre
El primer ministre, Jean Castex, a Blois, Loir-et-Cher, el 20 de maig de 2021 © Premier ministre

L'ensenyament de les llengües regionals, inclòs el català, està amenaçat pel Consell Constitucional. El primer ministre Jean Castex té la intenció d'aclarir l'assumpte.

Després del sabotatge de la llei d'educació immersiva en llengües regionals, coneguda com la "llei Molac", que va operar el Consell Constitucional el divendres 21 de maig, el primer ministre es va posar al dia. Jean Castex va anunciar dimarts que vol "treure totes les conseqüències" de la decisió que condemna una difusió ordinària i igualitària del català, el basc o el bretó. "Vaig a confiar una missió a dos diputats, els resultats dels quals espero en poques setmanes perquè es puguin treure totes les conseqüències d'aquesta decisió del Consell Constitucional", va dir el primer ministre, interrogat a l'Assemblea.


Aquest dissabte, a les 3 de la tarda, Perpinyà acull una manifestació de protesta, davant d’un declivi anunciat, que equival a posar a l’armari llengües ja fortament amenaçades per l’hegemonia francòfona, un cas únic a la Unió Europea.

David Senyarich