POLÍTICA

L’Alternativa denuncia la prostitució de menors a Perpinyà i la política de seguretat de l’ajuntament

El grup d’extrema esquerra prefereix la prevenció a les càmeres

Caroline Forgues, cap de llista "L’Alternativa" a les eleccions municipals del 2020 a Perpinyà © L'Alternative
Caroline Forgues, cap de llista "L’Alternativa" a les eleccions municipals del 2020 a Perpinyà © L'Alternative

El grup polític de Perpinyà L’Alternative critica l’ajuntament d’extrema dreta per apostar-ho tot pels mitjans de repressió i descuidar la prevenció de la delinqüència.

La llista “L’Alternative”, que va obtenir un 6,5% en la primera volta de les eleccions municipals a Perpinyà el 2020, es posiciona en la política de seguretat de l’alcalde, Louis Aliot. En un comunicat de premsa del 25 de maig, el col·lectiu intel·lectual d’extrema esquerra denuncia el “tot repressiu” del magistrat en cap de l’extrema dreta. Se l’acusa d’haver dictat una ordre contra els captaires, d’haver creat una nova comissaria (s’esperen dues més) i d’haver afegit una vintena d’agents de policia municipal als 150 que ja ocupen, sense accions preventives. "Basat en dades clares sobre l’estat del delicte local ”. També es preveu l'extensió del sistema de "veïns vigilants" i de videovigilància, amb 24 càmeres addicionals a les 305 existents, aquest últim component amb un cost de 600.000 euros.


L’Alternativa creu que aquesta política de seguretat “amplifica la sensació d’inseguretat i afavoreix tensions i divisions”, acusa la "ruptura del servei públic" de provocar la "desertització de barris sencers" i alerta de la "situació alarmant de la prostitució, especialment dels menors". Preferiria una policia municipal "reorientada a les tasques locals (...) per evitar l'incivisme quotidià", i no una "cursa d'armaments".

El "col·legi" alternatiu, format per Lydie Bunouf, Olivier Gandou, Caroline Forgues, Dominique Janin i Jean-Bernard Mathon, dóna la seva solució a la inseguretat. Aquest fenomen es reduirà a condició de "crear vincles a la ciutat, pensar en la planificació urbana, desenvolupar-se o fomentar
desenvolupament de serveis i activitats locals, un projecte global que pot reduir la violència ”. Precisament, en aquest mateix context, l’ajuntament de Perpinyà presenta aquest dijous, 27 de maig, al districte de Vernet, el seu nou dispositiu de “mediadors de barri”, un grup de 14 persones que “escolta la gent de Perpinyà a tots els districtes de la ciutat ".

Laura Pardineille