CULTURA

Les guerres i el Covid arriben a Visa pour Image 2021

El festival de Perpinyà rep 25 exposicions, a partir del 28 d’agost

A l’Índia, gent de poble tracten el Covid-19 sota un arbre © Danish Siddiqui / Visa pour l’Image 2021
A l’Índia, gent de poble tracten el Covid-19 sota un arbre © Danish Siddiqui / Visa pour l’Image 2021

La crisi Covid-19, els refugiats climàtics de Bangla Desh i les guerres de Tigray i Síria són un dels temes del 33è festival Visa pour Image, que tindrà lloc a Perpinyà del 28 d’agost al 26 de setembre.

El festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l'image convidarà aquest any a "reflexionar i entendre el món", segons el compromís del seu director, Jean-François Leroy, que va fer una primera presentació de la XXXIII edició, per videoconferència, aquest Dimarts 18 de maig. La reunió europea més gran d’aquest tipus va donar a conèixer la seva preprogramació, que inclou un gust de la pandèmia Covid 19 i, principalment, imatges d’altres crisis actuals, en particular els conflictes armats i la crisi climàtica.


La guerra del Tigray a Etiòpia, els migrants climàtics a Bangla Desh, la guerra de Síria, les amenaces per al poble armeni estan programades per a aquesta edició, que dedicarà tres sèries fotogràfiques al coronavirus, inclosa la del danès Siddiqi, titulada “Life and death in Nova Delhi de cara a la segona onada ”. Els altres fotògrafs d’aquesta propera trobada són en particular Abir Abdullah, Vincent Munier, Patricia de Melo Moreira, Nariman El-Mofty, Antoine Agoudjian, Brian Skerry i Jérôme Gence. Es podran veure un total de 25 exposicions del 28 d’agost al 26 de setembre, a les quals s’afegiran sis vespres de projeccions, del 30 d’agost al 4 de setembre, a Campo Santo, quatre de les quals s’emetran en directe al Théâtre de l ’ Arxipèl.

Isabelle Fajal