SOCIETAT

Perpinyà. El setmanari La Semaine du Roussillon té 25 anys

Un quart de segle “rastrejant les mancances del país i les derives que el roseguen”

Plantilla de La Semaine du Roussillon, amb el cap de redacció Antoine Gasquez (al centre), Perpinyà, maig de 2021 © La Semaine du Roussillon
Plantilla de La Semaine du Roussillon, amb el cap de redacció Antoine Gasquez (al centre), Perpinyà, maig de 2021 © La Semaine du Roussillon

El setmanari La Semaine du Roussillon compleix 25 anys de funcionament i continuarà "sacsejant", enfront de  la premsa convencional.

El setmanari La Semaine du Roussillon celebra aquest any el seu 25è aniversari i mira cap al demà. La publicació llançada el 12 d’abril de 1995 per Antoine Gasquez, que es va graduar el 1991 a l’Escola Superior de Periodisme de París, continua dirigida per aquest redactor en cap, que és alhora rellevant i impertinent. La "Semaine", com l'anomenen desenes de milers de lectors fidels, afirma "Un quart de segle d'esforç per publicar cada setmana un setmanari de qualitat sobre la vida dels Pirineus Orientals (...) per defensar un territori que ens encanta (...) rastrejar les mancances del país i les derives que el minen ”.


La Semaine du Roussillon va viure l’època de la compra, passant sota el control del grup quotidià Midi-Libre L’Indépendant el 1997, abans de publicar-lo el 2009. Aquest títol va ser creat com una “eina que sacseja i critica” la gent que creu que la premsa del país català tenia una “responsabilitat” en el declivi econòmic del territori. L'objectiu s'ha assolit, aquest atractiu diari va assolir l'equilibri financer el 2017 i dóna feina a una desena de persones i el seu públic creix.

David Senyarich