POLÍTICA

Reactiven sobtadament el tercer moll de Portvendres abans de les eleccions

El consell departamental obre un contracte d’obres

El port de Portvendres, Rosselló, Catalunya del Nord © La Clau
El port de Portvendres, Rosselló, Catalunya del Nord © La Clau

El projecte del tercer moll del port de Portvendres és reactivtat mitjançant un mercat públic, obert pel Consell Departamental dels Pirineus Orientals, quan s’acosten les eleccions departamentals.

Un mercat d’obres públiques per a la “requalificació del moll Dezoums” a Portvendres, s’ha obert en el marc d’un programa de desenvolupament sostenible engegat pel Consell Departamental dels Pirineus Orientals, fins al 26 de maig. Aquesta convocatòria inclou una clàusula que promou l'ocupació dels beneficiaris de la Renda de Solidaritat Activa (RSA), segons la voluntat de "lluitar contra l'exclusió", vinculada a la "política proactiva" de la majoria socialista i comunista sortint. Per tant, les empreses candidates hauran de buscar els serveis de les persones en dificultats i realitzar "tots els estudis, subministraments i implementacions necessàries per a la realització completa de les obres", indica el document font. L’empresa Eiffage ja s’ha posicionat en aquest mercat, que podria arribar als 20 milions d’euros.


Aquesta iniciativa sembla constituir una signatura política forta, amb l’enfocament de la primera volta de les eleccions departamentals, prevista per al 20 de juny. La coincidència fa una crida als observadors de la gestió dels diners públics als Pirineus Orientals, tot i que no es reconeix la seva proactivitat al rellançament del port de Port-Vendres, del qual l’ajuntament no és responsable.

Laura Pardineille