ECONOMIA, CULTURA

El Conservatori de Perpinyà perdrà personal i potser estudiants

Perpinyà Mediterrània retallarà 20 llocs de treball de professors a l’inici del curs escolar

Kael Bloom / Unsplash
Kael Bloom / Unsplash

El Conservatori de Música de Perpinyà està en declivi: Perpinyà Mediterrània retalla 20 pistes de professors per a l'inici del curs escolar de setembre.

La política de reducció de recursos prevista al conservatori Montserrat Caballé de Perpinyà es confirma, després de la nostra primera informació el 15 d’abril. Segons la informació sindical, es preveu una reducció de la plantilla per a finals d’any, després de l’incompliment del contracte dirigit a quaranta professors contractats, el setembre vinent, seguit de l’obertura de només 20 places. Els professors afectats pel desallotjament van ser informats per una carta que els va enviar la comunitat urbana de Perpinyà Méditerranée, responsable d’aquest equipament de primera classe dedicat a la música, però també a la dansa i al teatre.


Per protestar contra aquesta reducció de veles, Force Ouvrière convoca una manifestació davant del conservatori, carrer Foch, el dilluns 17 de maig. El sindicat tem que aquest lloc d’ensenyament entre els principals plecs de França perdi estudiants, mentre que en tenia 3.100 el 2015.

Laura Pardineille