POLÍTICA

Perpinyà. La dreta al Consell General boicoteja la sessió de la qual denuncia el clientelisme

El grup URDC-66 evoca la “més que palpable febre de la majoria departamental”

Jean Sol, president del grup d'oposició del Consell departamental de Catalunya del Nord © RDC-66
Jean Sol, president del grup d'oposició del Consell departamental de Catalunya del Nord © RDC-66

Els polítics de dretes i centrals del Consell Departamental dels Pirineus Orientals boicoteixen l'última sessió presidida per la socialista Hermeline Malherbe, perquè l'agenda conté massa mesures oportunistes de cara a les eleccions departamentals.

L’oposició del centre i de la dreta al Consell Departamental dels Pirineus Orientals va boicotejar la sessió pública i permanent d’aquest dilluns, 10 de maig, a causa d’una agenda molt concorreguda, inclosos els èxits que considera oportunistes en el context de les eleccions departamentals de 20 i 27 de juny. El grup d’11 representants elegits de la Unió Republicans de la Dreta i el Centre (URDC-66), dirigit pel senador Jean Sol (Les Républicains), denuncia una “gran venda de despatx departamental en el context del final del regnat del Majoritat del Partit Socialista - Partit Comunista ", en negar-se a" aprovar una sessió global d'una escala sense precedents on es barregen no menys de 119 informes per examinar en 4 hores, als quals s'afegeixen 79 fitxers presentats al comitè permanent " .


Els càrrecs electes afectats evoquen un "joc de burlades amb finalitats purament electorals per part de la majoria sortint liderada per la socialista Hermeline Malherbe, que va esperar en particular fins a aquesta data per presentar el nou" Programa d'integració departamental ", pivot de la institució departamental , responsable del pagament de la Renda Activa Solidària (RSA). URDC-66 observa la "febre més que palpable que s'apodera de la majoria departamental", que voldria, mitjançant un clientelisme massiu i d'última hora, "donar un màxim de compromisos electorals" ... per evitar la rutina política anunciada ".

Laura Pardineille