SOCIETAT

Barcelona. 50% dels pacients Covid tenen símptomes 7 mesos després

Un món demostrat per primera vegada per l’Hospital de Barcelona

© CDC - Unsplash
© CDC - Unsplash

El primer estudi mundial post-Covid, realitzat a Barcelona, ​​mostra que el 50% dels ex pacients continuen presentant símptomes 7 mesos després.

L'Hospital de Barcelona publica els resultats d'un estudi exclusiu mundial que va trobar que gairebé la meitat de les persones hospitalitzades amb Covid-19 encara presenten símptomes 7 mesos després. Aquest informe és el resultat d’un seguiment personalitzat d’un grup de 300 pacients. Mostra que el 78% dels pacients encara presenten símptomes 45 dies després de deixar l’hospital, en comparació amb el 49% de les altres ciutats. Els signes observats són principalment astenia (fatiga general), dificultats respiratòries i seqüeles psicològiques.


Els investigadors de l’Hospital de Barcelona es consideren a llarg termini, en el sentit del cicle de la malaltia. És possible gràcies a l’establiment d’una cèl·lula post-covida, a partir de l’estiu del 2020. Aquest seguiment va incloure proves de sang i radiografies. Els equips mèdics recomanen un seguiment a llarg termini dels pacients afectats anteriorment per coronavirus, mentre s’intenta detectar quins són els factors que mantenen la persistència dels símptomes.

Grégory Prujà