ECONOMIA

Cànoes. Pyrescom fabrica sensors de CO2 anti-Covid

Nous avenç per a l’empresa tecnològica

El dispositiu dissenyat i desenvolupat per l'empresa Pyrescom © Pyrescom
El dispositiu dissenyat i desenvolupat per l'empresa Pyrescom © Pyrescom

Mesurar el nivell de CO2 d’una habitació per evitar la propagació del coronavirus: aquest mètode permet a l’empresa Pyrescom, a Cànoes, innovar mitjançant la creació de sensors dedicats.

L’empresa tecnològica Pyrescom, insígnia de l’electrònica a Catalunya del Nord, ja estava il·lustrada en el control i la gestió del temps, la il·luminació pública i les proteccions dels desfibril·ladors. Ubicada a Cànoes, destaca ara en la fabricació de sensors de CO2 destinats a escoles, amb l’objectiu de participar en l’eliminació de Covid 19. La part plàstica d’aquestes caixes és fabricada a Ceret per l’empresa Sasplas, els elements electrònics provenen de subcontractistes.


El procés es compon de sensors de diòxid de carboni que garanteixen una mesura de la qualitat de l’aire. Aquest mètode fiable, fomentat per l’Educació Nacional, us convida a renovar l’aire en espais reduïts tan aviat com sigui necessari. El dispositiu adverteix els presents tan aviat com l’aire ambient arriba a un llindar de nocivitat, mesurant també la temperatura i la humitat relativa. Aquest sistema, que actualment es ven a diverses regions de França, potencia l’empresa Canouharde, que dóna feina a 75 persones i la tardor passada va presentar el seu propi terminal de gel hidroalcohòlic automàtic.

Isabelle Fajal