SOCIETAT

Perpinyà. El bisbat donarà corda a l’església Sant Josep de l’estació

Aquest lloc en retrocés relatiu es convertirà en un santuari el 2022

Església de Sant Josep, Perpinyà © DLC Roig
Església de Sant Josep, Perpinyà © DLC Roig

L'església de Sant Josep a Perpinyà, a tocar de l'estació de trens, no té gaire fidels. Les autoritats eclesiàstiques restauraran el seu impuls assignant-hi cinc missioners.

L’església de Sant Josep de Perpinyà, situada al barri de l’estació i amb una disminució de la seva assistència durant diversos anys, es convertirà el 2022 en un santuari dedicat al “Patró de l’Església Universal i pare adoptiu de Jesús”, anuncia la diòcesi de Perpinyà -Elne. Aquesta nova vocació ve precedida per l'arribada del pare-Jean Paul Soulet, pastor arxipreste de la catedral de Saint-Jean Baptiste, nomenat rector del lloc. S'espera que cinc missioners de la comunitat catòlica de Shalom proporcionin animació espiritual i litúrgica.


L’església Sant Josep de Perpinyà el 1910 / CC-BY-NC-SA 2.2 Creative Commons 

Aquesta nova assignació de l'església de Sant Josep es va formalitzar el 16 d'abril, durant un consell presbiteral extraordinari. La diòcesi de Perpinyà-Elna vol, doncs, rellançar aquest lloc fent-lo més atractiu, amb motiu de l’Any Sant de Sant Josep promulgat el desembre de 2020 pel papa Francesc. Sota l’autoritat del bisbe mossèn Turini, l’Església del País Català vol restablir la vocació d’una església relativament recent, la construcció de la primera versió es va acabar el 1893. Identificat erròniament per Perpinyà perquè envoltat completament d’habitatges, Sant Josep de l'estació tindrà les seves vespres i la seva adoració eucarística cada vespre, així com una missa el diumenge al matí.

Laura Pardineille