SOCIETAT

Eliminen roures per urbanitzar a Perpinyà

Un projecte immobiliari és en marxa a prop de la Universitat

© Pere Pr
© Pere Pr

Es tallen roures centenaris per bastir cases a Perpinyà. L'associació ASPAHR denuncia una "matança il·legal (...) que infringeix l'autorització emesa".

Un projecte immobiliari a Perpinyà provoca la ira dels residents locals i de l’associació per la salvaguarda del patrimoni artístic i històric del Rosselló (ASPAHR). Aquest conjunt de 12 xalets contemporanis, adaptats a l’estalvi energètic, ha provocat la tala de roures centenaris que va començar el dimecres 22 d’abril al carrer Joseph Coma, al barri dels escriptors, prop de la Universitat.


La zona residencial prevista, totalment seguritzada i ja comercialitzada a partir de 225 000 euros s’anomena “Domaine des chênes”. Correrà al costat del Rec de les Canals, construït en temps dels reis de Mallorca al segle XIV, portant aigua del Conflent. ASPAHR condemna la "tala il·legal d'alzines" i una acció per "incompliment de l'autorització emesa". L’associació vilipendia una "urbanització desordenada del districte sud" i considera "escandalós que l'Ajuntament de Perpinyà, propietari del canal, hagi permès que desaparegui al llarg dels anys, sense protegir la ruta ni la forestació associada".

David Senyarich