SOCIETAT, POLÍTICA

61% d’opositors al canvi de logotip de Perpinyà

Segons una enquesta impulsada pel Journal Catalan

Manifestació contra el canvi de logotip de Perpinyà, dissabte 10 d'abril de 2020 © ACN
Manifestació contra el canvi de logotip de Perpinyà, dissabte 10 d'abril de 2020 © ACN

El 61% dels participants en una enquesta digital llançada per Le Journal Catalan ha rebutjat el nou logotip de la ciutat de Perpinyà.

El rebombori relacionat amb el canvi d'imatge i eslògan de la ciutat de Perpinyà, per decisió de l'equip municipal dirigit per Louis Aliot (Assemblea Nacional), va seguida d'una indicació de l'enquesta. Arran d’una manifestació modesta, a la qual van participar entre 150 i 300 persones segons les fonts, dissabte 10 d’abril, una enquesta digital llançada pels mitjans Le Journal Catalan avalua el sentiment dels lectors. El 61% creu que l'ajuntament de Perpinyà no hauria de canviar el seu logotip. La pregunta que es va fer era “Creieu que l’alcalde de Perpinyà hauria de canviar el nou logotip de la ciutat?”. Va rebre el 39% de la resposta "sí" i no "no parlo".


Quina fiabilitat?

El valor d'aquesta enquesta a Internet és relatiu, a causa d'un volum de participació incert i d'una possible mobilització excessiva dels opositors a l'eliminació del logotip que representa el Castillet i l'eslògan "Perpinyà la Catalana", potencialment diferent dels que s'oposen el retorn de l’efígie de Saint-Jean, desitjat per l’equip municipal, però, com a tal, pot haver estat possible una sobre-mobilització.

Grégory Prujà