POLÍTICA

Perpinyà. Christine Gavalda Moulenat continua com a presidenta dels Republicans

La votació interna s’ha centrat en un cos electoral teòric de 1.800 membres

Christine Gavalda Moulenat, presidenta de la federació dels Republicans de Catalunya del Nord © LR66
Christine Gavalda Moulenat, presidenta de la federació dels Republicans de Catalunya del Nord © LR66

Els republicans dels Pirineus Orientals continuen presidits per la professora Christine Gavalda, després d’una votació interna.

No hi va haver una gran quantitat de candidats al càrrec de president de la Federació de Republicans (LR) dels Pirineus Orientals a les eleccions internes que van tenir lloc entre el diumenge 11 d'abril i el dilluns 12 d'abril. L'única candidata, Christine Gavalda Moulenat, professora de dret a la Universitat de Perpinyà Via Domitia, va ser nomenada novament en una votació electrònica sense cap sorpresa real.


Aquesta consulta dirigida a un volum oficial de 1.800 membres del tradicional partit de dretes revalida, per tant, la legitimitat del regidor municipal de l’oposició a Perpinyà, abordat com a candidat, a la ciutat, a les eleccions departamentals del 20 i 27 de juny. En aquestes eleccions també es comptarà amb la participació del senador LR Jean Sol, que serà candidat al cantó de Perpinyà-Bompas i espera delectar la presidència del Consell Departamental, amb majoria socialista i comunista. Si esdevé president, s'espera que renunciï al seu mandat com a senador i el succeirà la seva adjunta, Carole Del Poso, esposa de l'alcalde de Saint-Cyprien, Thiery del Poso.

Grégory Prujà