ECONOMIA

H&M tanca 7 botigues a Catalunya del Sud

La marca sueca vol reequilibrar les vendes físiques i en línia

Botiga H&M de Barcelona © H&M
Botiga H&M de Barcelona © H&M

7 botigues H&M tancaran les seves portes a Catalunya del Sud en el marc de la redistribució estratègica de la marca tèxtil sueca.

La cadena de botigues de roba H&M anuncia el proper tancament de 7 de les 19 marques que té al sud de Catalunya. Aquesta empresa sueca vol acabar amb l’activitat de diverses marques ubicades a Barcelona, ​​una a Girona, una a Reus i una última a Tarragona. A més, es tancaran 23 botigues a la resta d’Espanya, o 1.100 acomiadaments.


Benefici net dividit per 10 el 2020

En un comunicat de premsa, el sindicat de Comissions Obreres (CCOO) considera "absolutament desproporcionada" aquesta onada d’incompliments de contractes. Actualment, H&M es reorganitza a nivell mundial per fer més eficient el seu model de negoci. La marca vol un millor equilibri entre les vendes en línia i les botigues físiques, per a una experiència omnicanal més adequada als hàbits dels consumidors. H&M, que va veure dividit el seu benefici net per deu el 2020, sota l’efecte de la pandèmia Covid-19, tancarà aquest any 350 de les seves 5.000 botigues a tot el món i obrirà 100. No obstant això, la companyia ha vist com les seves vendes en línia han augmentat un 40% el 2020, o un terç de les vendes del grup.

Laura Pardineille