ECONOMIA, MÈDIES

Vià Occitanie prefereix ser comprada per la Dépêche du Midi que per BFMTV

La recompra del canal es disputa entre dos candidats

© Groupe La Dépêche
© Groupe La Dépêche

El canal de televisió Occitanie, que està en mal estat, l’ha de comprar BFMTV o la Dépêche du Midi, per un milió d’euros. Els seus empleats prefereixen la segona opció.

El grup de premsa amb seu a Tolosa de Llenguadoc, La Dépêche du Midi, és el favorit per a l'adquisició del canal de televisió del Llenguadoc Vià Occitanie, segons l'opinió majoritària dels empleats d'aquests darrers mitjans. El poderós conglomerat del diari de Tolosa de Llenguadoc, incloent l’Indépendant de Perpinyà, juga amb el grup Altice (BFM, RMC), que s’havia retirat del joc durant un temps. Vià Occitanie, en règim de control, està en procés de rescat, perquè poc rendible i acumulant pagaments endarrerits. Al País Català, s’il·lustren amb factures impagades al seu transmissor situat al pic Neulós per Télédiffusion de France (TDF). El seu flux de caixa ha estat en vermell des de l’estiu del 2020 i s’espera l’arribada d’un comprador com a última oportunitat, en un context dur on els grans ja instal·lats i la desafecció a la televisió es converteixen en un mitjà per a gent madura. ., Fins i tot vell.


Si l’adquisició de Via Occitanie per La Dépêche du Midi és preferida pels empleats, res no és segur sobre el resultat d’aquest episodi, perquè el grup Altice (BFM, RMC, etc.), amb una experiència innegable en televisió, avança arguments de racionalitat i comercialització . La xarxa dels anomenats canals de televisió locals emesos a Tolosa de Llenguadoc, Nimes, Montpeller i Perpinyà, està a la venda per la modesta suma d’1 milió d’euros, un preu extremadament assequible al món dels mitjans de comunicació.

El passat desembre, Via Occitanie va patir fortes amenaces, ja que la seva fusió, que va començar més d’un any abans amb Altice, havia fracassat. Les negociacions havien de donar lloc a la creació d'una xarxa "BFM Régions", que hauria competit en particular amb France 3. En un futur immediat, el Conseil Supérieur de l'Audiovisuel (CSA) va donar llum verda a Altice per adquirir Azure TV, situada a Niça. Aquesta decisió validada el dijous 8 d’abril hauria de permetre a BFM desenvolupar canals de notícies regionals, a l’exemple de les seves sucursals ja en funcionament: BFM Paris, BFM Lyon, BFM Grand Lille, BFM Grand Littoral, BFM DICI Haute-Provence i BFM DICI Alpes-du -Sud.

Laura Pardineille