ECONOMIA, POLÍTICA

Propostes impactants de Romain Grau per a les fallades corporatives

El diputat presideix la missió d’informació parlamentària sobre empreses

 Romain Grau, diputat de Catalunya del Nord © CRG
Romain Grau, diputat de Catalunya del Nord © CRG

Romain Grau vol que les empreses es beneficiïn d’una moratòria sobre els deutes Covid i d’exempció de càrrecs, alhora que millora la legislació de les empreses.

La missió d’informació parlamentària sobre empreses presidida per Romain Grau, diputat als Pirineus Orientals (La République en Marche, LREM), fa una proposta impactant. Per imitar els fracassos de les empreses debilitades per la crisi sanitària lligada al Covid-19, suggereix una moratòria dels deutes, una exempció de càrrecs, una simplificació dels procediments. Aquest sistema, que es posarà en marxa un cop s’aixequin les ajudes governamentals, també inclou canvis per fer més efectiva la legislació mercantil, per evitar el màxim de fallides i protegir els seus llocs de treball. "Les ajudes estatals a les empreses han permès que el teixit econòmic no s'enfonsi el 2020, però no es coneixen els seus efectes a mitjà termini", explica Romain Grau.


La missió parlamentària d’informació empresarial es va iniciar el gener passat. Composta per 23 diputats, des de febrer porta a terme audiències amb líders empresarials per tal d’establir un diagnòstic representatiu de l’economia francesa.

Isabelle Fajal