CULTURA

Perpinyà. L’operació “L’art dans l’Air” arriba al Vernet, a Sant Mateu i al Molí de Vent

Una iniciativa municipal impulsada per l’ajuntament al febrer, al cor de la vila

L'artista Jalhu6ine (àlies Anthony Jacques) i dues de les seves obres © Jalhu6ine
L'artista Jalhu6ine (àlies Anthony Jacques) i dues de les seves obres © Jalhu6ine

"L’Art dans Air", que promou artistes a Perpinyà sense espai d’exposició, convida a 5 figures emergents a expressar-se en mode “street art”, a partir d’una idea de l’ajuntament.

L’operació “L’art pren l’aire”, dissenyada per l’ajuntament de Perpinyà per proporcionar espais d’expressió als creadors sense poder exposar a causa de la crisi sanitària, va ser impulsada al febrer. Aquesta iniciativa, que va començar al cor de la ciutat, prendrà el vestíbul de la sala Arago de l’Ajuntament, així com de l’hotel Pams, en forma de fotografies i quadres. Ara s'està expandint als sis districtes de Vernet, Saint-Mathieu i Le Moulin à Vent, on "es dóna la paraula als artistes de carrer", subratlla l'ajuntament.


Des d’aquest divendres 26 de març, l’artista Mahdi és present al lloc des Esplanades, Jalhu6ine (àlies Anthony Jacques), al jardí del carrer Claude Clodion, el grup Les Petites Vies davant del parc esportiu, Wens davant del jardí de l’antic institut Al Sol i finalment Mutha al parvulari de la ciutat de les Illes Balears, carrer de la Briqueterie. L'alcalde especifica que aquesta acció va acompanyada d'un "projecte de mediació cultural" per "implicar els habitants dels barris afectats".

Laura Pardineille