SOCIETAT

Perpinyà. El Via Crucis substituirà la processó de la Sang al Campo Santo

200 penitents només, contra 700 normalment

© Yannis Bautrait
© Yannis Bautrait

La processó del Sang de Perpinyà serà substituïda pel Via Crucis, divendres 2 d'abril al Campo Santo i a YouTube, en presència de 200 caparutxos.

La processó del Divendres Sant de l’Arciconfraria de La Sanch, anul·lada aquest any a Perpinyà, ja que el 2020, és substituïda per les Estacions de la Creu, normalment previstes el Dimecres Sant. Per tant, aquesta marxa de substitució lenta tindrà lloc el divendres 2 d’abril de 15 a 16 hores, però a Campo Santo, en presència de 200 caparutxos, contra 700 normalment. L'objectiu és "evitar qualsevol reunió de vector multitudinari de propagació del virus, en nom del principi de precaució", ens especifica la diòcesi de Perpinyà-Elne, que treballa, en aquest esdeveniment reformulat, de conserves amb l'ajuntament i la prefectura dels Pirineus Orientals.


Aquesta ruta al claustre-cementiri de Saint-Jean inclourà les 14 estacions que il·lustren la passió de Crist. S'emetrà a YouTube gràcies a tres càmeres, que garanteixen una visió de 360 ​​°, de manera que els fidels puguin viure aquest moment malgrat la distància. Com a fet destacat, l’ofici de la passió serà celebrat a la catedral pel bisbe de la diòcesi de Perpinyà-Elne, mossèn Norbert Turini, segons un estricte protocol de Covid.

Grégory Prujà