POLÍTICA

Ordre del dia del ple municipal de Perpinyà

La propera sessió tindrà lloc aquest dijous 25 de març a les 14h

André Bonet, tinent de cultura de l'ajuntament de Perpinyà © Ajuntament de Perpinyà
André Bonet, tinent de cultura de l'ajuntament de Perpinyà © Ajuntament de Perpinyà

La reassignació de l’església Grands Carmes, la renovació urbana, el suport a l’art i als esportistes són a l’agenda de l’ajuntament de Perpinyà aquest dijous 25 de març.

La propera reunió del consell municipal de Perpinyà, aquest dijous 25 de març a les 14 h, es podrà seguir en directe a través de la pàgina Internet de la vila. Inclourà diversos arbitratges importants, entre els quals un projecte per transformar l’església dels Grans Carmes, contigua a l’Arsenal (Casa Musicale i Institut Jean Vigo), en “espai d’esdeveniments culturals a l’aire lliure”. Per tant, l’alcalde Lous Aliot (Assemblea Nacional) sol·licitarà una subvenció estatal. Aquesta sessió també abordarà la creació de jardins de parcel·la al barri de Vernet-Salanque, el rellançament comercial del carrer dels Augustins i les seves artèries adjacents, així com diverses associacions esportives.


Suport a 13 clubs esportius

L’ajuntament donarà ajuda econòmica a l’USAP XV Féminin, XIII Català, Saint-Estève Basket Club i 10 estructures més, inclosos el Club de Beisbol Phénix Perpinyà i la Racing Bull Academy. Pel que fa a la cultura i el patrimoni, el diputat André Bonet votarà el suport als artistes visuals amb l’esdeveniment “Art pren l’aire” i una convocatòria de projectes per a residències d’artistes al teatre municipal Jordi Pere Cerdà. Com a part de la política de desenvolupament del museu d'art Hyacinthe Rigaud, es parlarà de la restauració de l'oli sobre tela.
“La transverberació de santa Teresa d’Àvila”, d’Anton Guerra, al centre de conservació i restauració de
patrimoni del Consell Departamental dels Pirineus Orientals.
Aquest ajuntament també serà una oportunitat per abordar la renovació urbana al centre històric, per al període 2021-2024.

L’agenda es pot trobar aquí.

Laura Pardineille