SOCIETAT, POLÍTICA

Reptes electorals PS-Els Verds al voltant del Parc Natural dels Pirineus catalans

Europa Ecologia anirà sol a les properes eleccions

Vall d'Eina, Cerdanya, Catalunya del Nord © ACN
Vall d'Eina, Cerdanya, Catalunya del Nord © ACN

La dimissió del president del Consell Científic del Parc Natural dels Pirineus catalans convenç definitivament els Verds de no formar equip amb el PS a les eleccions departamentals i autonòmiques.

La renúncia de Vincent Vlès, president del comitè científic del Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans (PNR), demostra “la incapacitat dels funcionaris departamentals (...) per salvar la bretxa entre qüestions ecològiques i qüestions socials i econòmiques”, considera Europa Ecologia - Els Verds (EELV). En un comunicat de premsa, el seu grup local a la vall del Têt, Cerdanya i Capcir, jutja que la "governança" del PNR "ha de ser qüestionada", tot i que especifica que les seves crítiques "no tenen relació amb la decisió dels ecologistes catalans de marxar en autonomia a les properes eleccions departamentals ”, és a dir, sense el Partit Socialista, present en buit en les seves observacions.


Preguntes sobre la utilitat del PNR

EELV, a través del seu portaveu David Berrué per a aquesta part del territori, especifica que els problemes ecològics s'han de considerar "pel que fa a cada projecte de desenvolupament, i ja no després del fet". Lamenta que "tot passi com si el PNR no es donés els mitjans per imposar les opinions que defensa la seva carta".

Laura Pardineille