POLÍTICA

Perpinyà. L’alternativa! cerca la diferència entre Aliot i Pujol

El grup situat a l’esquerra de l’esquerra forma una associació

Jean-Marc Pujol, batlle de Perpinyà de 2009 a 2020 © Ajuntament de Perpinyà
Jean-Marc Pujol, batlle de Perpinyà de 2009 a 2020 © Ajuntament de Perpinyà

La llista "L'alternativa". present a les eleccions municipals del 2020 a Perpinyà, considera que Louis Aliot no és pas diferent de J.M. Pujol, tot preparant les eleccions del 2026.

La llista “L’alternativa!”, Presentada a la primera volta de les eleccions municipals de Perpinyà, guanyada per l’extrema dreta, té intenció de viure i desenvolupar-se fins a les properes eleccions, previstes per al 2026. Aquesta oferta a l’esquerra de l’esquerra, titular del 6,5%, dóna el seu punt de vista sobre la gestió municipal proporcionada per Louis Aliot (Assemblea Nacional). El dimecres 17 de març, els seus representants van presentar les seves anàlisis: creuen que "Louis Aliot continua els projectes iniciats per Jean-Marc Pujol" (l'exalcalde, membre dels republicans). L’alternativa! observa que el primer magistrat "intenta arribar a un consens intentant satisfer tothom", però "no aporta cap solució a la pobresa" i no porta a terme una política de transports "excepte tot el cotxe".


Constitució en associació diumenge 28 de març

Per al futur, L’alternativa! es transforma en una associació, sota la direcció dels seus membres Lydie Bunouf, Olivier Gandou, Caroline Forgues i Jean-Bernard Mathon. Després d’una “assemblea ciutadana” organitzada el novembre del 2020, el grup vol defensar el municipalisme, la demanda d’una ciutat ecològica, unida i cultural, mitjançant la pràctica democràtica a tots els nivells de la societat. La constitució d’aquesta estructura tindrà lloc el diumenge 28 de març, amb la finalitat de preparar-se pacientment per a les properes eleccions municipals, previstes per al 2026.

Isabelle Fajal