SOCIETAT, POLÍTICA

El supermercat prohibit a les dones xoca de Perpinyà a París

Marlène Schiappa, Louis Aliot i els patriotes catalans reaccionen

Marlène Schiappa, secretària d'Estat encarregada de la Igualtat © Gouvernement
Marlène Schiappa, secretària d'Estat encarregada de la Igualtat © Gouvernement

Prosperarà el projecte de supermercat islàmic que prohibeix les dones entre el seu personal? El cas mobilitza Marlène Schiappa, Louis Aliot i els patriotes catalans.

Algunes persones preocupen el cas d’un futur supermercat de Perpinyà que només contracta homes. El 17 de març, aquest futur rètol, "Ibrahim Market", va publicar una oferta de feina a la pàgina de Facebook "Musulmans de Perpinyà i rodalia". El text deia "no hi ha dones" (grafia original). Com a reacció, els patriotes catalans denuncien “discriminació caracteritzada” i “racisme sexual”. El partit identitari es pregunta: "Quin serà el següent pas cap a l'edat mitjana?".


En aquest cas també es fa una crida a la secretària d’Estat per a la Igualtat entre dones i homes i la lluita contra la discriminació, Marlène Schiappa. El 18 de març va revelar a France Info que havia sol·licitat al prefecte dels Pirineus Orientals, Etienne Stoskopf, que fes una investigació sobre el tema. Per la seva banda, l’alcalde de Perpinyà, Louis Aliot, afirma que “a Perpinyà no volem el comunitarisme” i insta el primer ministre, Jean Castex, i el ministre de l’Interior, Gerald Darmanin, a actuar al respecte.

Grégory Prujà