SOCIETAT

Taxa de curació Covid: 70% a Perpinyà, 97% al Marroc

Les autoritats comuniquen poc sobre els resultats

© CDC / Unsplash
© CDC / Unsplash

Santé Publique France anuncia una cura del 69,7% per als pacients amb Covid a Catalunya del Nord, però aquest criteri continua sent molt discret.

Les últimes dades proporcionades per Public Health France (SPF), aquest dimarts, 16 de març, tornen al nombre habitual de pacients amb Covid, hospitalitzats a Perpinyà, que són 116, o dos més en 24 hores, inclosos 19 en cures intensives. Des de l'inici de l'epidèmia s'han observat 1350 hospitalitzacions i 277 situacions de reanimació. El nombre de morts s’estima en 234, després de superar el llindar de 230, aquest diumenge 14 de març, una taxa del 17,3% entre els ingressos. SPF informa que la taxa de curació ha arribat al 69,7%, o sigui, a 941 persones des de l'inici de l'epidèmia. Aquest valor correspon al nombre de recuperacions després de l’hospitalització del nombre total d’hospitalitzacions.


Opacitat sobre l'eficiència del sistema sanitari
A tall de comparació, aquesta taxa representa el 97,3% al Marroc, segons el Ministeri de Salut d’aquest país magribí. L’opacitat sobre la proporció de persones curades a França, és a dir, el funcionament del sistema de salut pública, des del diagnòstic fins a la sortida dels hospitals, crida a Michel Offerlé, professor emèrit de l’Escola Normal Superior, que lamenta que les autoritats es comuniquin sobre el "nombre de morts" i el "nombre d'hospitalitzacions", ignorant les "cures".

Isabelle Fajal