POLÍTICA

Perpinyà: François Lietta fa veure que és sorprès per la seva exclusió de LR

L’agent de protocol de Louis Aliot denuncia una “caça de bruixes”

François Lietta, president accidental dels Republicans de Catalunya del Nord de 2016 à 2018 © LR
François Lietta, president accidental dels Republicans de Catalunya del Nord de 2016 à 2018 © LR

François Lietta, que ha passat de l’ala dura de LR al suport administratiu a l’extrema dreta de Perpinyà, se sorprèn de ser exclòs pel seu partit.

François Lietta, president accidental de la federació departamental del partit Les Républicains des Pyrénées-Orientales (LR66), va ser exclòs pel seu partit al febrer. La persona que va comunicar aquesta informació aquest dijous, 12 de març, en roda de premsa, va ser reclutada l'agost de 2020 per Louis Aliot, alcalde de Perpinyà (Ral·li Nacional), com a part del furtivisme estratègic.


Treballar amb l’extrema dreta no és trivial

F. Lietta, que es va convertir en director de relacions públiques i protocol a l'ajuntament de Perpinyà, el lideratge del qual, tot i així, continua vinculat a un partit que no és el seu i a l'extrema dreta, denuncia una "caça de bruixes". Antic candidat a les eleccions municipals de Saint-Laurent-de-la-Salanque, amb fama de molt dretà dins d’un antic partit al qual afirma estar molt lligat, l’agent administratiu polititzat es troba políticament apàtrida. Se sorprèn d'un divorci "violent", fins i tot quan RN va guanyar l'alcaldia contra una majoria de LR. La persona, que es va mostrar feliç d’assumir la presidència de la federació catalana de LR, durant les eleccions internes del 12 d’abril, no substituirà la presidenta, Christine Gavalda-Moulenat, ben situada per garantir la seva pròpia continuïtat.

Isabelle Fajal