SOCIETAT, MEDI AMBIENT

Sud Rosselló reforça la seva xarxa de carrils bici

Els enllaços Tesà-Cornellà del Bercol i Sant-Cebrià-Bages progressen

Vista de conjunt de les futures realització per a bicis de Sud Rosselló © Sud Rosselló
Vista de conjunt de les futures realització per a bicis de Sud Rosselló © Sud Rosselló

La comunitat de municipis Sud Rosselló del Sud reforçarà les seves vies ciclables entre Tesà-Cornellà del Bercol i Sant Cebrià-Bages.

La comunitat de municipis del Sud Rosselló és un dels 194 guanyadors de la tercera convocatòria estatal de projectes "Instal·lacions ciclistes 2020", segons un anunci del Ministeri de Transports. Gràcies a un projecte que s’iniciarà abans que acabi l’any, es pot completar el tram que uneix Tesà amb la via verda Agulla de la Mar a Cornellà del Bercol. Aquest desenvolupament pràctic constituirà un enllaç directe entre la nova urbanització Camí Del Paradis, a la vora de Cornellà, i la zona comercial al centre del poble. El cost total ascendeix a 772.000, són 308.000 euros obtinguts de les subvencions atorgades per la convocatòria de projectes.


Cap a un enllaç entre Sant Cebrià i el llac de la Raó

El 2020 ja s’havia seleccionat una altra convocatòria intermunicipal de projectes, l’enllaç cicle entre Alénya i Latour-Bas-Elne a través de Saint-Cyprien. Aquests dos èxits representen una inversió total de més de 2 milions d’euros lliures d’impostos, inclosa una contribució estatal de més de 800.000 €. Segons el seu pla general, el Sud Rosselló té l'objectiu d'obtenir set camins polivalents, una connexió amb la ruta mediterrània europea amb bicicleta i una connexió amb la ruta verda de l'Agulla de la Mar, que enllaçarà Sant Cebrià amb Bages i el llac de La Raó.

Grégory Prujà