SOCIETAT

La vaccinació s’acaba accelerant a Catalunya del Nord

Perpinyà, Prada, Ceret, Tuït i Argelers són mobilitzats

© Cottonbro
© Cottonbro

S’administren 1000 dosis de vaccins aquest cap de setmana a Catalunya del Nord i aviat s’obriran nous centres d’injecció.

Davant la lentitud de la vacunació contra el Covid-19, la prefectura dels Pirineus Orientals, sola en la maniobra de la direcció general de la campanya d’injecció, anuncia l’acceleració del moviment. A partir d’aquest cap de setmana, “s’obriran 6 centres de vacunació per administrar dosis addicionals de vacuna”. Aquest enfortiment s’intensificarà les properes setmanes “a mesura que s’ofereixin més dosis de vacuna” i els nous centres obrin les seves portes.


Les franges horàries estan obertes per reservar el dissabte 6 i el diumenge 7 de març (al lloc web de Doctolib o per telèfon al 0 800 541 919) als centres següents:
Centre Hospitalari de Perpinyà (a partir de les 9 hores).
Perpinyà (de 9:00 a 16:00), 2 carrer Dr. Zamenhof.
Thuir (9 a 13 h / 14 a 18 h), avinguda del Rosselló.
Argelès-sur-Mer (9 a 12h / 14 a 17h), 1, allée Ferdinand Buisson.
Prades (9 h - 17 h), ruta de Catllar.
Céret (14:00 a 16:45 només dissabte), Boulevard Lafayette.

Ranures de reserva: lloc web de Doctolib o per telèfon al 0 800 541 919. Totes aquestes ranures estan reservades per a persones de 75 anys o més i de 50 a 74 anys que puguin desenvolupar una forma severa de Covid-19 o que tinguin comorbilitat.

En total, es faran gairebé mil injeccions durant dos dies, encara relativament modest. Aquestes obertures són possibles "gràcies a la mobilització sense precedents de personal sanitari i bombers del servei de rescat mèdic i sanitari de l'SDIS", especifica la prefectura.

Servei de trasllat gratuït amb Perpinyà Mediterrània
Al mateix temps, per donar suport a l’augment de l’estratègia vacunal, Perpignan Méditerranée Métropole i la seva xarxa de transport Sankéo ofereixen, a partir del dimecres 10 de març, un servei de trasllat gratuït per reserva per permetre a les persones majors de 75 anys viatjar a la vacunació centres a l’hospital de Perpinyà i al carrer Foch. Informació: 06 28 58 04 99.

Grégory Prujà