MEDI AMBIENT

France 5 explora la protecció costanera a Sant Cebrià

La cadena parisenca s’interessada pel dic extraïble “Wave Bumper”

Sant Cebrià, Rosselló, Catalunya del Nord, dimecres 17 de febrer de 2021 © Comunitat de municipis Sud Rosselló
Sant Cebrià, Rosselló, Catalunya del Nord, dimecres 17 de febrer de 2021 © Comunitat de municipis Sud Rosselló

Per limitar l'erosió durant les tempestes, Sant Cebrià ha instal·lat "Wave Bumpers". El canal France 5 ve a veure com funcionen.

Un equip de l’espectacle "El mal temps per al planeta", emès per France 5, va estar a Saint-Cyprien el dimecres 17 de febrer. Aquesta exploració, coordinada per la comunitat de municipis del Sud Rosselló, va tenir lloc en presència del seu president, Thierry del Poso, alcalde de la ciutat. Els periodistes, que van venir a estudiar les mesures de protecció de la costa posades en marxa per l'ajuntament i les autoritats intermunicipals, van descobrir el dic extraïble "Wave Bumper", fabricat al País Basc. Aquesta estructura, formada per mòduls de formigó, instal·lada el novembre de 2020 en determinades porcions de la platja del nord, limita l’erosió marina durant les tempestes.


França 5 també va mirar les ganivelles al llarg del nou baladoir de Saint-Cyprien. Aquestes barreres d’estaca de fusta retenen la sorra al llarg de la platja, afavorint la formació de dunes grans i llargues. L'interès de la política defensada per la comunitat de comunes, en col·laboració amb l'Ajuntament de Saint-Cyprien, garanteix un cert desbastament de les platges.
Les imatges seran visibles a França l’estiu del 2021.

Llegiu també : Les platges de la Costa Brava, encongides de 80 metres el 2050.

Sant Cebrià, Rosselló, Catalunya del Nord, dimecres 17 de febrer de 2021 © Comunitat de municipis Sud Rosselló Sant Cebrià, Rosselló, Catalunya del Nord, dimecres 17 de febrer de 2021 © Comunitat de municipis Sud Rosselló

David Senyarich