ECONOMIA

El centre de coworking “Le galet” de Perpinyà s’obrirà al març

Un projecte alentit per la crisi de Covid

Edifici "Le Galet" de Perpinyà © Sofidec
Edifici "Le Galet" de Perpinyà © Sofidec

L’edifici “Le galet”, situat al costat del Centre del Món de Perpinyà, entrarà en servei al març, en benefici dels emprenedors coworking.

Després d’uns quants anys d’abandonament, a l’empunyadura dels quatre vents, seguits dels treballs interiors iniciats el 2019, “el galet” de Perpinyà ja està a punt. Aquest edifici de coworking, a la vora del Centre del Món, està gestionat per l’empresa de Montpeller Bureaux & Co. La seva obertura estava prevista per al primer trimestre del 2020, però la Covid ha frenat la seva comercialització i ocupació efectiva dels locals. . Aquesta construcció, situada al bulevard Sant Iscle, al número 35, ha il·lustrat durant molt de temps la manca de coherència estratègica del conjunt urbà, inclosa l’estació de TGV, l’estació d’autobusos dels Pirineus Orientals i el centre comercial adjacent. Al llarg de la dècada de 2010, els projectes particulars el van destinar a convertir-se en un edifici d’oficines clàssic o una gran sala de fitness,


Més que un ESPAI d'oficines

dissenyat per l’agència de Perpinyà CAM Architecte, el Galet és propietat de Sofidec (Companyia de Desenvolupament Financer de Catalunya), que va comprar el Centre del Món el 2016. Aquest lloc, concebut pels seus creadors com un lloc de vida al servei de les empreses i empresaris del territori, té 1200 m² d’oficines. En termes pràctics, una adreça comercial es factura en 19 euros mensuals (impostos exclosos), un espai de coworking costa 179 euros.

Laura Pardineille