SOCIETAT

Incidents a Barcelona i Girona després de la detenció del raper català Pablo Hasén

Un artista demandat per insultar la corona espanyola

Manifestació de protesta contra la detenció del ràper Pablo Hasén, Barcelona, 16 de febrer de 2021 © ACN
Manifestació de protesta contra la detenció del ràper Pablo Hasén, Barcelona, 16 de febrer de 2021 © ACN

El raper català Pablo Hasén, contrari a la monarquia espanyola, va ser arrestat per la policia dimarts al matí.

S’han produït manifestacions amb caràcter violentes aquest dimarts a la Catalunya Sud arran de la detenció del raper català Pablo Hasél, refugiat des del dilluns 15 de febrer a la Universitat de Lleida. Aquestes mobilitzacions van tenir lloc a Lleida, Barcelona, ​​Girona, Sabadell i Tortosa, però també València i Madrid. A Madrid, un grup de manifestants s’han dedicat a pedregar diverses sucursals bancàries. A Barcelona, ​​el mobiliari urbà va ser incendiat o llançat contra la policia.


Pablo Hasél va ser interceptat cap a les 7:00 del matí per la policia catalana, els Mossos d’esquadra, després d’una sol·licitud de detenció per part de l’Audiència Nacional espanyola. El sistema judicial del país acusa el cantant de textos de cançons i tuits que considera que contenen disculpes pel terrorisme i insults contra la monarquia i l'estat espanyols.

Manifestació de protesta contra la detenció del ràper Pablo Hasén, Barcelona, 16 de febrer de 2021 © ACN  Manifestació de protesta contra la detenció del ràper Pablo Hasén, Lleida, 16 de febrer de 2021 © ACN

Laura Pardineille