POLÍTICA

FRENE 66 denuncia un “cementiri mineral” a l’espai Jeantet Violet de Perpinyà

El municipi d’Aliot implementa un projecte programat pel municipi de Pujol

Espai Jeantet Violet, Perpinyà, 15 de febrer de 2021 © FRENE 66
Espai Jeantet Violet, Perpinyà, 15 de febrer de 2021 © FRENE 66

Segons la federació FRENE 66, el projecte de bosc urbà a prop de la plaça de Catalunya, a Perpinyà, és precedit per un “cementiri mineral”.

A prop de la plaça de Catalunya a Perpinyà, el municipi liderat per Louis Aliot (Assemblea Nacional) està implementant un projecte programat per l'anterior municipi, liderat per Jean-Marc Pujol (Les Républicains). Aquesta reurbanització de l’espai Jeantet Violet al gener va comportar la destrucció d’arbres vells. Des de llavors, ha arribat una nova llosa amb camió i s’han plantat megàlits, tot constituint un “cementiri mineral”, denuncia la federació ecologista FRENE 66.


L’estructura ecologista retreu el pas al planificador públic per haver “liquidat els pocs llocs de memòria” dels llocs, és a dir l’estàtua de Jean Jaurès, obra de l’artista Francesa Caruana que commemora l’expulsió dels jueus sota la Inquisició. i la tala general d’arbres. Com que el consistori es compromet a recrear un "bosc urbà" en aquest espai, FRENE espera que els arbres "no provinguin de l'Amazònia".

Grégory Prujà