POLÍTICA

Museus de Perpinyà: la justícia suspèn la decisió d’Aliot, que replica amb “L’art a l’aire”

El jutjat administratiu fa il·legal la reobertura dels 4 museus

Louis Aliot al museu Rigau de Perpinyà , diumenge 14 de febrer de 2021 © Ajuntament de Perpinyà
Louis Aliot al museu Rigau de Perpinyà , diumenge 14 de febrer de 2021 © Ajuntament de Perpinyà

La justícia fa il·legal la reobertura dels museus de Perpinyà. El batlle, Louis Aliot, replica amb un esdeveniment artístic a l’aire lliure.

La reobertura de museus anunciada el dilluns 8 de febrer per Louis Aliot, batlle de Perpinyà (Reagrupament national - RN) de Perpinyà, seguida per una lletra al primer ministre, 48h més tard, és ara il·legal. Aquest dilluns 15, el jutjat administratiu de Montpeller va suspendre aquesta mesura, en virtut dels riscos associats a la crisi sanitària derivada del Covid-19. Aquest organisme es basa en el decret governamental del 29 d’octubre de 2020 pel qual s’ordena el tancament de museus i llocs culturals.


En reacció, l'alcalde "lamenta la decisió del Tribunal Administratiu que no té en compte la petició legal" que va plantejar. Va apel·lar contra aquesta decisió i va llançar un esdeveniment "ja que la cultura no es pot expressar als museus". Perpinyà acollirà aviat l’operació “L’art a l’aire”, accessible per a tots els artistes voluntaris. Louis Aliot especifica que “Perpinyà continuarà donant suport a la cultura i als seus artistes”.

Isabelle Fajal